Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven tills det är jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Garnera alternativt med hallon. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Mal 1/2 dl sötmandel i mandelkvarn och blanda det med 1/2 dl strösocker
Mixa smör, mjöl, socker och salt i matberedare med kniven tills det är jämnt fördelat. Häll glasyren över kakan och garnera med godis eller strössel om du vill
Min fina mormor kommer ofta med gamla veckotidningar då hon vet att jag gärna tittar på recepten. Dessa Mazarinkakor som jag nu ska dela med mig av har jag spanat på ett tag
Vänd ner det i äggsmeten med mjölken och bittermandeloljan. Rör ihop glasyren genom att sikta florsocker och vaniljsocker och blanda med smör och kaffe
En enkel variant på god mazarinkakamed lätt smak av bittermandel och saftig konsistens. Dekorera kakan innan servering med färska jordgubbar eller andra bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.