Pepparrot är lite bortglömt. Det är inte så ofta man får det ut när man beställer mat. Periodvis glömmer jag helt bort att använda pepparrot när jag lagar mat
För några veckor sedan la jag ut en receptfilm på rabarberkräm. Jag fick en del kommentarer om att inte glömma bort att ta vara på vad naturen mer har att erbjuda, som tex nässlor
Vid den här tiden på året har vi nästan alltid rabarberpaj till efterrätt när vi har gäster. Detta är receptet på den godaste lchf-smulpajen jag lyckats få ihop
Den här pannacottan inspirerades jag till i somras när jag blev bjuden på den av en god vän. Sen dess har jag modifierat receptet och bjudit vänner på den flera gånger
Jag har aldrig varit särskilt förtjust i kallt kaffe. Eller rättare sagt, det enda kalla kaffe jag smakat är bortglömda rumstempererade slattar, det har inte varit så gott och det har fått mig att avstå från islatte och andra kalla kaffedrinkar
I lördags var jag med vänner och åt middag på stan. Sofie berättar om en annan vän. Lovisa. Hon har inte sedan hon var 19 kunnat gå ner i split, men nu kan hon det igen, 19 år senare
Till sommarens alla pajer (rabarberpaj tex) måste man ju ha en riktigt god och enkel vaniljsås. Om man vill göra med hel vaniljstång kan man koka upp 1 dl grädde först tillsammans med innehållet av vaniljstången och vaniljstången som sen avlägsnas
Många tycker att det verkar så svårt att göra bearnaisesås. Det är faktiskt inte det när man gjort det ett par gånger, och resultatet går ju inte att jämföra med halvfabrikat eller helfabrikat från affären
Jag har länge varit sugen på en gröt som inte smakar ägg, eller blir äggstabbig. Jag har inspirerats av Tindralis falska mannagrynsgröt, men tagit bort ägget och provat mig fram
Det här är en superenkel bakelse som går utmärkt att göra på överblivna frusna äggvitor. Inspirationen kommer från Keskinens mat, som i sin tur inspirerats av mandeltårtan
Chokladbiskvier har alltid varit mina favoritkakor. Det är så att jag, när jag varit på konferens eller utbildning, har angett att jag varit glutenallergisk i hopp om att få en chokladbisvki till kaffet
Häll Rabarberkompotten i botten, Häll på Kokosmjölk* & Toppa med Kokoscrunch ♥. Kokoscrunchen gjorde jag genom att blanda 1 dl riven Kokos*, 2 msk Kokossocker*, Någon nypa Salt & 2 tsk Kokosolja*
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.