Tar gärna flertalet skopor och geggar ihop med både potatis och kalkon. Hittade en mindre kalkonstek häromdagen och igår åkte den in i ugnen ca 1,5h(japp det gick, in med den precis efter dagis och lite grönsaksstavar till barnen så var alla nöjda och glada kl 18 för middag) och ut kom mört kött och gott spad
Blanda vinbärssaften med syltsocker och en halv urskrapad vaniljstång i en kastrull och koka upp. Därför gjorde jag häromsistens en alldeles klar röd sylt som passar extra bra som tårt- eller kakfyllning och har en alldeles slät och mjuk struktur
Idag kom jag att tänka på en barndomsfavorit – en äppelsoppa som min mormor Brita gjorde. Min mormor bodde i ett stort vitt trähus med gröna knutar och fönsterkarmar
Jag är ingen vidare glassperson, kanske mest för att jag inte tål det (men är riktigt svag för cocosglass och glass med smak av grönt äpple och senaste favortiten mandarin, ser ni temat, udda smaker) men sorbeter har jag alltid gillat då jag tycker att det känns fräscht och även om så inte är fallet, nyttigare än glass
Klar fisksoppa med limeaioliDet är limeaiolin som “gör” den här fisksoppan. Börja med aiolin. Om din mixerstav inte har så hög effekt får du ta det extra lugnt när du långsamt drar upp mixerstaven medan den kör
Strimla purjon fint på längden, strimla ingefära fint, skär fisken i mindre bitar, finhacka urfröad chilli (börja med halva) och riv vitlök, sätt ner samtliga ingredienser i det kokande vattnet
Här kommer ni få typ världens godaste o bästa recept på vad ni kan laga med fläskkotletter. Det är även smidigt med rätter som är allt-i-ett även om det bara är sås och kött i detta fall
Jag måste säga, med en stolt röst, att jag inte har tappat träningen under sommaren utan snarare trappat upp den ett snäpp men man märker tydligt folkströmningen på gymmet nu senaste två veckorna
Tack vare att det är en så stor stad och en enorm smältdegel av många olika folkslag så finns det en uppsjö av restauranger med mat från olika delar av världen att välja mellan
Skala äpplen, skär dem i skivor och lägg dem strax i vatten, så rodnade icke, låt dem sedan koka med ett stycke kanel, och när de äro välmosade, så riv dem genom durkslag, späd sedan med vatten att soppanbliver lagom tjock, låt henne litet koka och giv henne smak med vinoch socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.