Det är mina alldeles egna Kladdkaksmuffins med kolagömma. Gokväll på er. Jag hoppas att ni har haft en mysig dag i snö(o)vädret eller har ni bara varit hemma och myst med film som jag
Halloj. Nu är det chokladdags. De här muffinsen har jag bjudit på flera gånger den senaste tiden – både hemma och i skolan och de har snabbt blivit en stor favorit
En klassiker - s. 55 i flera upplagor av "Sju sorters kakor". Supergoda som de är - eller varför inte värma dem i micron några sekunder och sedan servera med en kula vaniljglass och färska bär
Alltså de här kladdkakemuffinsen är så goda att jag knappt vågar baka dem. I alla fall om jag inte vet att jag får besök, då är risken stor att jag klämmer i mig alldeles för många på egen hand
Smält fettet och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt fettet i äggsmeten och blanda mjölet med kakao, salt och vaniljsocker, tillsätt sedan även det
Buuuuu. Eller hej. ). Halloween börjar närma sig och jag är egentligen inget stort fan av bus-eller-godis-traditionen men tyckrer att andra saker med högtiden är mysigt – som att baka till t ex
Jag var så sugen på mina ljuvliga kladdkaksmuffins att jag genast svängde ihop ett gäng. Eftersom det är sommaritder och med massa roliga tillfällen för att fira så serverade jag mina kladdkaksmuffins med en klick grädde och bär ovanpå
Heeeeej på er alla goa läsare. Ja, jag lever faktiskt. Fick ärligt talat en smärre chock innan idag när jag såg att mitt senaste inlägg gjordes 18 November(
Här kommer receptet på de kladdiga muffinsen som jag bakade igår till dagens födelsedagsfika. De skall ätas halvtinade och idag tänkte jag servera dem med både vispad grädde, glass och bär
Till 18 muffins. 2 st ägg 2 dl strösocker 50 g smör 1 dl solrosolja 1 dl ljus sirap 1 dl kakao 2 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 krm salt 10 st marianne karameller 100 gram mörk choklad Muffinsformar i folie Gör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.