Kladdkakatill många. Kladdkakans ursprung är omtvistat. Jag hör till den förra kategorin. Imorgon på kladdkakans dag firar jag med en av favoriterna – en kaka toppad med en kryddstark mjölkchokladsganache och pepparkakor doppade i vit choklad
I stort sett är det mitt traditionella recept på kladdkaka men, jag har bytt ut vetemjölet mot rågmjöl och tillsatt en finriven morot (gav extra saftighet)
Mums, mums, så saftig och med mäktig chokladsmak blev denna kladdkaka. Gröp ur kokosmassan, lägg den i en liten skål och värm i mikro så att den blir till vätskan, alltså kokosgrädden)
Eftersom jag ändå bara sitter här och inget gör innan jag drar till skolan kan jag lika gärna skriva ner receptet på fiskgratängen jag gjorde till min morfar häromdagen, eller ah jag gjorde en till oss också men den på bilden va morfars
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Rör om tills allt blandat sig. Kladdkakan serveras med fördel kall med en klick grädde eller glass. Grädda kladdkakan mitt i ugnen på 175 grader i ca 30-35 minuter (kladdkakan ska fortfarande vara lite kladdig)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.