Vispa den absolut inte fluffig då kladdkakan ska vara härligt seg. Den här kakan, vars recept är skapat av Roy Fares, hade jag med till ett veckomöte på jobbet
När kakan svalnat vore det gott att äta den med vispad grädde och frysta hallon/blåbär/jordgubbar. Bröa formen med kokosflingor så får kakan en god smak
Denna chokladdröm är super god, krämig och kan ätas med gott samvete. Om jag säger att den här kladdkakan är fri från tillsatt socker och gluten - tror du på mig då
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten tillsammans med smöret. Det regnar som vanligt denna sommaren sp för att inte vaea helt sysslolös bakade jag en snabb kladdkaka aka LCHF
Hacka jordnötterna med en vass kniv. Vispa grädden och servera med den. Vispa till en ljus fluffig smet, ca 30 sekunder med elvisp på högsta hastighet. Rör ner chokladsmeten och blanda ihop till en jämn smet, ca 15 sekunder med elvisp på lägsta hastighet. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 6 minuter i 175°C
Tag bort kastrullen från spisen och värmen när drygt hälften av smöret smält och rör med en sked tills resten av smöret smält som då smälter av redan befintlig värme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.