ostbrickan, som snittar före måltiden när man bjudit hem gäster en fredagskväll, på studentminglet, till bröllopsmiddagen om man gör maten själv eller som munsbitar framför tv'n en lördagskväll
Min lillasyster Malin och hennes familj var här dagarna innan så hon hjälpte mig lite med en del förberedande, och så bjöd vi min bror och hans familj och då hjälpte de till lite också… det gäller att vara lite om sig och kring sig när man sitter i knipa
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader
Häll över marinaden, täck med plastfolie och låt stå kallt till strax före servering. 11 dl hackad bladpersiljaEn dag före festen blandar du ingredienserna till marinad 1. Ugnsstek tills innertemperaturen är 54°C, ca 30 minuter
Min vanliga Pepparsås brukar jag koka minst en timme, så att alla smaker kommer till sin rätt. Då fick de lite mindre fina bitarna styckade från svans och huvud bli till små Filé Mignon
Blanda alla ingredienserna till en glasering. Revbensspjäll till jul. Koka revbensspjäll i vatten tillsammans med övriga ingredienser i 30 minuter. Revbensspjäll till jul1 kg revbensspjäll 1 gul lök 2 lagerblad svartpeppar. Glasering till revbensspjäll2 dl honung 1 dl olivolja 1,5 tsk flingsalt 1 tsk malen ingefära
Goda chokladpraliner till jul. Tillsätt jordnötssmöret och rör samman allt till en smet. Så var det dags att börja göra julgodis, jag vet – det är lite tidigt men ska man hinna skapa lite recept så är det bäst att börja i tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.