Eftersom livs- och därmed matlagningsandarna går på lågvarv just nu bjuder jag på en favoritirepris från pappas repertoar, kinesiskfläskfilégryta med sötsur sås, och den sötsura såsen gör du enkelt själv - inte från någon flaska
När jag var hemma igen så lagades det en fläskfilégryta med smak av basilika och soltorkade tomater. Jag vet inte hur många fotbollsmatcher som jag har kollat på och suttit och fryst och idag var inget undantag
Pepprigfläskfilégryta på ytterfilé. Fast intei bemärkelsen att häva otur genom att ta i trä, utan i en helt fantastisk gryta med massor av goda smaker från fem sorters peppar, bacon, purjolök, grädde och crème fraiche
Skär fläskfilénimindrebitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivitgenomskinlig
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag minfavorit. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Litekinesisk soja i såsen kanske för den som vill ha mörkare färg. Grädde och crême fraiche. Så har du en bra bas till en god sås tillris, pasta, bulgur, couscous, potatis eller annat tillbehöri stället för kolhydrater
Tillsätt de övrigaingredienserna. Låt det koka upp under omrörning, tills såsen tjocknat. Vill man ha paprikan mjukare kan den fräsas upp ilite olja innan den tillsättsi såsen
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot ibitar, ska-lad rotselleriibitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persiljai en gryta eller tryckkokare
Här kommer ett bra tips på en supergod helgmiddag. Fläskfilé, bacon och champinjoner är klassiska, goda smaker tillsammans och här får de sällskap av en god gräddig sås med smak av dragon och vittvin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.