FANTASTISK CHILI. 4 stora portioner, 8 mindre. 2,5 kg högrev 1 pkt bacon 1 stor gul lök, hackad 6 vitlöksklyftor, krossade 2 chipotle eller annan torkad chili 8 piri piri 4 jalapeño 1 kopp kaffe Öl (minst 1 liter) 1 msk korianderfrö 1 msk spiskummin ½ msk kanel 1 tsk kryddpeppar 1 tsk rökt paprika
Här sitter jag, en stackars blågräsänka (badumtsss) i en tom lägenhet. Att gå ut känns nästan tropiskt, luften är varm och fuktig och luktar som pollen och asvgaser
Idag har min fina pojkvän födelsedag. Med 32 år i bagaget är han alldeles…alldeles underbar. Och efter att han skämde bort mig som ett litet barn (bokstavligt talat, jag fick piratbarnkalas till frukost) på min födelsedag så har jag haft lite grann prestationsångest över det här
Sätt på New Orleans Stomp med gamla goda Louis och låt oss prata lite om New Orleans och Louisiana. Förra året hade jag sådan tur att fylla år på Mardi Gras och fick firat med pompa och ståt på andra sidan Atlanten
. Nej men se vad som låg och väntade på mig på köket idag. Massor med godsaker. Man kunde nästan tro att universum – som ju annars är en hämndlysten och svår bitch att ha å göra med – har en plan för dagens middag
Det här receptet har jag tagit från den fantastiska amerikanska matbloggen Smitten Kitchen, vars författarinna i sin tur blev inspirerad av en bok som heter The Homesick Texan Cookbook av Lisa Fain
Jag gillar att tro att jag är en äventyrare. Det behöver inte vara stora äventyr. Jag kan ta en krånglig väg hem från jobbet, och upptäcka en snygg dunge, till exempel
Vet ni vad det enklaste i världen är. Det är att laga ricotta. Lika enkelt som att koka ett ägg, typ. Så det gjorde jag i morse, och jesus take the wheel, det blev så bra
ICECREAM chocolate chip cookie sandwich. SCROLL DOWN FOR ENGLISH TRANSLATIONIgår bakade jag faktiskt. Kakor stod på agendan, sen spexade jag lite och fyllde dem med glass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.