Gjorde en ny omgång päronmarmelad i förra veckan, som jag skulle ha till en av tårtorna som jag bestämt att göra till Syrrans 18-årskalas som jag var hemma i Tidaholm och firade i helgen som var. Koka sedan kraftigt i ca 35-40 minuter tills det börjat tjockan och bli syltigt/marmeladigt
Här kommer ett recept som jag redan har publicerat. Anledningen till det är att det är många som testat receptet som menar på att kakorna flyter ut och blir jätte tunna
3 stänger palmhjärtan. 3 cm ingefära. 3 dl vatten. 300 gram fast vit fisk. Lägg dessa i grytan och låt småkoka i ca 30, eller tills potatisen är mjuk. 3 dl vetemjöl. 3 stänger palmhjärtan. 3 cm ingefära. 3 dl vatten. 300 gram fast vit fisk. 3 dl vetemjöl
Grädda i ugnen 175 grader ca 30 minuter, längre om rätten stått i kyl. 3/4 dl strösockerGör så här. Grädda i nedre delen av ugnen i 175°C i cirka 35 minuter
Flyget hem gick i tid, och jag var hemma strax efter 13. 30 ringde det på dörren, halv åtta-mobben var redo för en kväll i Frankrike. 3 cl färskpressad citronjuice. 3 cl sockerlag. 3 x 100 gram choklad (vit, mjölk och mörk). 3 x 2 små äggulor. 3 x 2 dl gräddeGör så här. 3 cl färskpressad citronjuice. 3 cl sockerlag. 3 x
Fräs detta i lite olja i omgångar. Kyckling i röd curry, kokos och lime. Vi älskar det thailändska köket i vår familj och denna rätt är helt klart favoriten
Jag stekte kycklingen i omgångar. Lägg alla bitar i en stor påse (minst 3 liters) och häll i maizenan. 3. Vispa ihop alla ingredienserna till såsen och häll över ca 3/4 av såsen över kycklingen. Stoppa in kycklingen i ugnen i ca 30 minuter, men vänd kycklingen 2-3 gånger under tiden så att inte såsen bränns. ca 30 minuter. 2-3 g
Mixa basilikablad och pinjenötter, häll i olivoljan i omgångar och rör det slätt. Krämig pastasallad med kyckling och fetaost6 port500 g pasta penne2 dl crème fraiche3 dl gräddfil1 grillad kyckling (ca 500 g urbenat kött)3 paket bacon, à 140 g1 liten purjolök2 röda paprikor200 g fetaost3/4 tsk salt2 krm svartpeppar, nymaldPesto1 kruka basilika50 g pinjenötter1 dl olivolja100 g parmesanost, finriven3 vitlöksklyftor1,5 krm saltServeringSolrosskottBasilikaParmesanostKoka pastan, spola i kallt vatten och låt rinna av. Skär baconet i 2 cm breda bitar och kanperstek det i omgångar i en torr stekpanna, låt baconet rinna av på hushållspapper. 3 vitlöksklyftor
Bryn köttet på stark värme i omgångar i rymlig panna med lite av fettet. 2-3 msk smör eller margarin. 2-3 gula lökar (ca 400 g). 3 dl vatten. Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm. Generellt ska man minska på mängden vätska, så jag tog kanske 1 istället för 3 dl vatten
Pudra ett par omgångar med strösocker för extra fin färg och smak. 1 stor gul lök eller två mindre (eller 2-3 finhackade vitlöksklyftor). 3 dl grädde. 2-3 finhackade vitlöksklyftor. 3 dl grädde
Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.