I fredags kom syrran och hennes man och vi gjorde Paolo Robertos pasta al forno. Vi gjorde dubbel sats av béchamelsåsen eftersom vi gillar när det är krämigt
Tipset om att limma bild på insidan fick jag från tårtgruppen jag är med i på facebook när jag efterlyste hjälp när jag missat den detaljen att påsen är genomskinlig
Det finns hur mycket mat som helst som man kan slänga ihop för en billig peng, det gäller bara att ha lite fantasi i köket, vilket dock kanske inte alltid är det lättaste
Bryn kålen i två omgångar, salta en aning under stekning, lägg i grytan. Har man samvete att betala för ett billigt konventionellt odlat kålhuvud när det finns ekologiskt odlade dito bredvid att välja
Trocomareörtsalt. Väderomslag efter en otroligt solig och varm helg. Just den här har alltid varit en favorit och den smakar extra gott dagar då snålblåsten viner runt husknutarna
Helgdagarna får jag lov att säga att jag brukar komma ihåg, jag är ju inte helt galen, men eftersom jag ibland jobbar en del av dem så blir det där med traditioner lite luddigt
Yield. 18. Servings. 9. Cook Time. 50 Min. Grillad entrecote på baguette med avokado, citrondressing, majonnäs. 4. Friterad kyckling (KFC-style) med ranchdressing och asiatisk sötsyrlig
Skala och skiva löken, fräs i matfett utan att det får färg men löken skall bli mjuk. Låt svalna. Mixa lök, fisk, crème fraiche, dill, potatismjöl och salt/peppar i matberedaren
Middagen blev en köttfärsgratäng, gott och billigt, om ni har mycket månad kvar i slutet av lönen. Jag brukar försöka vara duktig och riva det sista av osten och lägga i frysen, så till den här typen av rätter blir det en blandning av de ostar som finns i burken i frysen
Jag hade också kvar lite av en svampstuvning som fick åka med i gratängen (jag slänger aldrig mat, det går alltid att hitta på nån ny kombination), men den står inte med i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.