Kimchi, den syrade kålen från Korea, är ett väldigt gott tillbehör till många olika rätter. Kimchi - syrad kål från Korea Ingredienser 1 1/2 kg salladskål 1 1/2 dl salt 250 g rättika 2 msk finriven färsk ingefära 3 msk pressad vitlök 3 dl finhackad purjolök 5 msk chilipeppar 1 msk socker 1 msk fisksås Gör så här Halvera salladskålen på längden
I kväll lagade jag Koreansk Rostbiff med Kimchi och sesammarinerad gurka. Kimchin var färdig på burk, riset skulle kokas, gurkan marineras och köttet stekas
Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur
I kväll lagade jag Koreansk Rostbiff med Kimchi och sesammarinerad gurka. Kimchin var färdig på burk, riset skulle kokas, gurkan marineras och köttet stekas
Skär salladskålen i ca 4 cm stora bitar och lägg i en stor skål. Dela på bladen och strö över salt. Blanda försiktigt så att alla blad täcks med salt och låt stå 1,5 tim i rumstemperatur
Servera korvarna i bröden, toppa med den syrade kålen och senapsmajonnäsen. Lägg samtliga ingredienser till den syrade kålen i en kastrull och koka i ca 10 minuter, smaka av med salt
Jag älskar syrade grönsaker. Syrade grönsaker är perfekt för folk i farten. Om man har ont om tid eller ork att laga mat är det bara att ta fram burken med syrade grönsaker, blanda med lite nötter och russin och toppa med någon god dressing så har man måltiden på ett kick
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.