I somras när jag lekte ihop den förra kesella bearnaisen så visade någon mig en kesella bearnaise med äggula i och vad jag reagerade direkt på då var att gulan var rå i kesellan vilket inte är bra alls.
Det är väldigt liten risk att få salmonella av svenska ägg men varför ta risken. Så denna version gör jag som jag brukar göra med att vispa upp gulan under värme som man gör på det klassiska viset.
Den blev faktiskt bättre än jag trodde och tricket var stevia sockret som balanserade det sura från kesellan. Och så blev den gul precis som en riktig bearnaise ”ler”
Med inspiration från sukrin melis har denna underbara morotskaka skapats. Receptet finns publicerat sedan tidigare på sidan, men denna version är aningen modifierat
Förra helgen gjorde jag och C en fantastiskt god variant på kladdkaka. Dock var den lite i det sötaste laget (jag gjorde kakan den gången med honung, inte kokossocker eller agavesirap som är ursprungsreceptet)
200gr kyckling bröst1matsked av min egen grillkrydda (eller vanlig grillkrydda)5gr 1 matsked olivolja100gr tärnad kokt potatis100gr tärnad pumpa30gr 2st halverade cocktailtomater20gr 1st skivad challotenlök5gr kokosfettÖrtsalt40gr 1stor matsked kesellabearnaise (se recept). Ta ut och krydda med örtsalt sen låt kycklingen vila i ca 1 minut medan ni serverar resten med kesellabearnaisen. 1stor matsked kesellabearnaise (se recept)
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Pajdegen. Mät upp vetemjöl, grahamsmjöl och smör i en bunke. Låt stå framme i rumstemperatur så att smöret blir mjukt (det går fortare om man skär smöret i mindre bitar)
250g lättkesella. 250g lättkesella. 250g lättkesella. 250g lättkesella. Vem älskar inte nybakat bröd. Det är bland det bästa som finns att känns lukten av nybakat bröd som sprider sig i lägenheten, det känns hemtrevligt på något sätt
Mät upp smöret och strösockret i en bunke. Låt stå framme en stund så att smöret blir mjukt. (Man kan även dela smöret i mindre bitar så går det fortare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.