Har testat att göra pajdeg med mandelmjöl och sesamfrön för att få bort kolhydraterna enligt Allt om LCHF- bloggens recept och resultatet blir helt skapligt
Den här glutenfria pajdegen är jättegod, och mer proteinrik än vanlig tack vare sojamjölet. Sojamjöl har en ganska speciell smak som jag tycker passar perfekt i pajdeg
1Låt gärna degen ligga svalt i kylskåpet en stund innan du kavlar ut den. Du kan om du vill trycka ut pajdegen i formen direkt och nagga botten med en gaffel innan den får vila cirka 30 minuter i kylen
Receptet på en riktigt bra och enkel pajdeg är ovärderlig att ha i tider av knytkalas och utflykter. Perfekt att slänga ihop och fylla med det som finns i kylskåpet för tillfället
En superenkel och helt vansinnigt god glutenfri pajdeg gör jag med mandelmjöl och smör. Den blir verkligen sådär perfekt krispig och frasig och smakar betydligt mer än ”vanlig pajdeg”
Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Sätt ugnen på 200 grader (180 grader om det är en varmluftsugn). Arbeta ihop smör och florsocker till en homogen deg med en stor träsked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.