När mormor levde så lagade hon ibland en dessert med mosade katrinplommon och vispad grädde, vad det mer var i vet jag inte och något recept har jag inte heller
Blanda med socker. Det smakade gott och tycker man om den här typen av kakan är den nog väldigt god fast fick nog inte riktigt till med temperatur så det blir pröva igen =)
Saffran är annars något som jag nästan bara använder på julen för att baka saffransbullar och saffranskaka med, jag är dålig på att använda mig av saffran i maten och man glömmer bort den kryddan lite eftersom affärerna brukar ha den bakom disken i kassan
För den som inte vill vara utan köttbullar på julbordet men ändå äta vegetariskt kommer här ett recept på en vegetarisk variant som ser ut precis som köttiga bullar (om utseendet är viktigt)
Har bakat använt ett av mina favoritrecept på skorpor. Idag gjorde jag några små ändringar. Jag använde skållad, hackad sötmandel istället för pistagenötter
Dekorera gärna med marsipankycklingar om ni har, annars duger rostad flagad mandel väl. Tårtan kan serveras som den är men extra gott blir det med lite mjukrörd vaniljglass eller lite grädde
Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Eftersom detta blev min nyårsdessert lyxade jag till det med en hallonmousse mellan pannacottan och hallonspegeln och serverade även ett skruvflarn för lite tuggmotstånd
Visst är det bra med nyårslöften i hälsans tecken men för att man ska orka hålla igång med träning och nyttig mat tycker jag det krävs avbrott med något syndigt gott och det är precis vad de här är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.