Skala kastanjerna och ät dem med smör och havssalt. 1 kg färska kastanjer. Sätt ugnen på 200 grader. Skär ett kryss i toppen på varje kastanj med en vass kniv och bred ut dem i en långpanna
Ugnsrostade kastanjerKastanjerna måste kryssas ordentligt i toppen, annars exploderar de i ugnen. Då håller de värmen bra vid serveringen, så att du hinner skala kastanjerna innan de kallnat och innerskalen trilskas
Jo visst, ugnsrostade kastanjer i grovt salt, serverade med smör, är inte alls dumt. Kombinationen av blekselleri, kastanjer och en långsamt brässerad fläskstek med ben, nota bene, är i all sin enkelhet en smått lyrisk upplevelse och helt i takt med den nuvarande långkokstrenden
Kastanjer är riktigt goda små rackare som egentligen har säsong under senhösten men det finns en hel del kastanjer i matbutikerna under vintern också har jag sett
Jo visst, ugnsrostade kastanjer i grovt salt, serverade med smör, är inte alls dumt. Kombinationen av blekselleri, kastanjer och en långsamt brässerad fläskstek med ben, nota bene, är i all sin enkelhet en smått lyrisk upplevelse och helt i takt med den nuvarande långkokstrenden
KastanjerDet är alltid kul med säsongsråvaror, något som hör hösten till är kastanjer. Jag brukar kryssa kastanjerna med en kniv i toppen och sedan slänga ner dem i kokande vatten i ett par minuter
Så här mitt i hösten kan man köpa kastanjer och det är ju en gott inslag i grytor. Tyvärr är ju kastanjerna ganska tidsödande att skala så det brukar bara bli ett eller två tillfällen varje höst
Jag tycker mycket om kastanjer, men jag använder dem inte mycket i min matlagning för att. Eftersom vi i Norden inte gör sâ mycket mat med kastanjer sâ är jag inte sâ van att använda dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.