ex. Igår lagade vi ingen mat, så idag lördag blev sista dagen som vi testade Gröna kassen. Nu har vi så testat kassen och här kommer ett sammanvägt slutbetyg (som förstås baseras helt på vårt individuella tycke och smak)
Imorgon har vi mer tid och då blir det lyxigare middag med tofubiffar och potatisgratäng samt tomatsallad och på fredag får vi ta det vi har kvar i pestoburken till tofugrytan och komplettera med tomatsåsen som skulle varit till pastan idag
Ofta när det är lite extra stressigt hos oss blir det gärna pasta till middag. Det hela slutade i alla fall i ett kanonrecept som kändes väldigt lyxigt
Sparrisen lades i kallt, lättsaltat vatten och plattan maxades. Salt, peppar och koncentrerad saft tillsattes till den mängd som får en att börja tänka “om jag tillsätter lite mer nu så skäms jag”, alltså strax innan skämsgränsen
M hade plockat ihop en kasse med kläder till A och det tas tacksamt emot. ca 30 blomklasar fläder. 3,5 liter vatten. Låt sedan saften stå och dra sig i 3 dygn på ett svalt ställe. ca 30 blomklasar fläder
Idag frågade jag min chef om det fanns någon möjlighet att ta semester imorgon och det funkade. Det innebär att det blir en tur till det stora varuhuset med det stora gula kassarna
Idag kom svärfar förbi med en kasse gula kantareller efter sin skogspromenad. 3 dl mjöl. 2 -3 dl förvällda kantareller. 3 ägg. Häll det över pajen och grädda ca 25-30 minuter. 3 dl mjöl. 2 -3 dl förvällda kantareller. 3 ägg Salt och peppar
Om jag ska säga en nackdel med Linas Matkasse är nog att man blir lite låst. ex. Vi har också den oturen att just de varannan veckor som kassen kommer är de veckor då jag har lediga helger och egentligen har mer tid till att planera och laga nåt gott vi själva är sugna på
Min kompis Marie är en sån svampmagnet och jag fick med mig en kasse med höstkantareller hem. Så kolla bilden nedan vad jag fick ihop på typ 30 sekunder. Ruts trattkantarellsoppa (ca 4 port)1 liter färska trattisar (el 2-3 dl torkade som du lägger i blöt en stund innan tillagning)en klick smör1 liter buljong1 msk tomatpure1 1/2 dl grädde1 tsk citronsafthackad persilja(ev 1 msk Roquefortost, jag brukar hoppa över den)Maizena till redningSkär svampen i bitar. 30 se. 2-3 dl torkade
Jag skrev ihop en variant på det här receptet i kassen men gjorde en egenmodifierad version hemma. Mixa cashewnötter med kokosmjölken, sojan, gurkmejan, ingefäran, sambal oelek och honungen med en stavmixer i en mixerbunke
Vi är numera trogna kunder till Linas matkasse. Sedan jag lyckats experimentera fram en variant för crock potten så har det långa receptet plötsligt blivit bra vardagsmat
3 mosade bananer. 3 dl vetemjöl. 3 mosade bananer. 3 dl vetemjöl. Imorse när jag körde mina små till dagis så kom jag till första rondellen, där har en äldre herre blivit påkörd
Ost är inte något måste men ger lite extra smak. Gratinera i ugnen i 200°C i 30 minuter. Vi håller på för fullt att fylla på våra Barnmatkassar, vilket är en av de roligaste delarna i vårt jobb
Så har vi provat den första middagen enligt Gröna kassens recept och ingredienser. 3 msk smör. 3 msk mjöl. Börja med stuvningen genom att smälta ca 3 msk smör i en tjockbottnad kastrull, vispa sedan er 3 msk mjöl. 3 msk smör. 3 msk mjöl. ca 3 msk smör. 3 msk mjöl
Jag sitter och funderar på lax. När jag var liten, var lax en lyxfisk. Idag är laxen vad torsken var då. Men det var ganska längesedan nu, som jag slutade köpa de inplastade frysta laxbitarna och i stället började satsa på färsk lax
Idag blir det middag från Linas matkasse, kasslergratäng tror jag det stod på menyn. Original kassen har vi, dock går det inte riktigt hem hos tjejerna jämt så det räcker absolut med varannan vecka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.