Sätt ugnen på 225 grader. Vatten, salt och mjöl knådas till en seg deg. Degen delas i cirka 14 lika stora bollar som kavlas ut till tunna runda eller avlånga kakor
Skär korven i tunna skivor, 3-4 mm. Lägg skivorna i ugnsfast gratängform omlott i två rader (så att varje skiva överlappar den föregående till minst hälften)
1. Börja med att skala lök och morötter, hacka i stora bitar. 2. Koka potatisen. 3. Bryn smör i stekpanna och stek köttet så det bara får en ytfärg och salta efter egen smak
På onsdag ska vi ha lillajulsfika med en touch of Finland med Måndagsgruppen här hemma hos oss. Då är karelska piroger ett givet alternativ, inte för att det det är speciellt juligt utan för att det är typiskt finskt och otroligt gott
"Ska man äta dom här. Dom ser ut som tofflor. " sa min man när jag gjorde dom första och enda gången. Dom är jättegoda och mättande, särskilt med äggsmör på
De här hör helt klart till mina favoriter. Sååå gott att få ta en karelsk pirog med äggsmör, för det är bara att inse, karelska piroger är ingenting utan äggsmöret
Min favorit på julbordet. Gott till kokt potatis och bröd som man kan doppa. 6 portioner700 g färdig köttblandning för karelsk stek(eller ca 250 gram av vardera lamm, nöt och fläsk)2 klyftade lökar1 morot skuren i bitar2 lagerblad6 kryddpepparkorn2–3 tsk saltkokande vattenVarva kött, grönsaker och kryddor i en gryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.