Det var ett tidskrävande arbete att filéa de små, hala firrarna, och jag gjorde säkerligen av med med energi för att fiska upp och tillaga fiskarna än vad jag fick ut av att äta dem, men det gav energi till själen
Nu när det börjar bli kyligt ute och folk är allmänt förrvirrade över vad de ska ha på sig på morgonen - sol, blå himmel, blåst, isig kyla osv är en lite konstig kombo- så blir många förkylda
En värmande soppa med massor av c-vitamin fick livsandarna att stiga några grader. Förkyld och hängig som jag är bestämde jag mig för att laga till något som är enkelt, gott och välgörande
Eftersom jag före lunch idag mottagit inte mindre än fem nej på jobbansökningar gjorda i år, tröstade jag mig med ett råg surdeg från bästaste franska bageriet ett kvarter härifrån - Boulangerie Ducoin (som f ö gått och blivit med fb-sida)
Servera pastan i skålar och lägg över rejält med tomat-och bläckfiskringar, riv över parmesanost. Jag använder ett par nypor socker för att bryta den lite sura smaken som blir annars när tomaterna dominerar, smaken blir liksom mjukare och rundare
Idag har vi haft 1- års kalas här i huset för vår lille kille. Det var en nöjd och glad nybliven 1-åring som stupade i säng i kväll. Du behöver (ca 10-12 port). 2 gula lökar 3 vitlöksklyftor 2 msk rapsolja 800 g nötfärs 1 tsk salt 1/2 tsk malen svartpeppar 2 förpackningar krossade tomater 1/2 dl tomatpurè 2 köttbuljongtärningar 1 msk oregano 200 g fetaost 1 burk svarta oliver (kärnfria) 250 g körsbärstomater 4 dl riven ost Gör såhär. nagga och förgrädda pajskalet i ca 10 min. Grädda mitt i ugenen 20-30 min tills pajen fått fin färg. Matpaj ca 10-12 port. 2 förpackningar krossade tomater
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.