Ååååh. Nu har jag fått sova bättre i flera nätter och det känns sååå mycket bättre. Tack och lov. Nu gäller det bara att ducka för förkylningen som flera i personalen och elevskaran fått
En god kantarellröra som passar till lite allt möjligt serverades på fredagens buffébord. Kantarellröra1 burk kantarellost1 dl crème fraiche3-4 dl kantarellersalt o pepparDela och smörstek kantarellerna, krydda med salt och peppar
Köttfärs- och kantarellröra. Köttfärs- och kantarellröra. För tillfället har jag skafferiet fullt med trattkantareller som mina fina föräldrar har varit och plockat och givmilt delat med sig av
Lägg en platta på varje tallrik, bre på lite kantarellröra, och fortsätt varva så. Eftersom det är fredag tänkte jag lägga ut ett recept på prima fredagsmysmat som går fort att laga, och som också är ett tacksamt recept att halvera och servera för två tillsammans med ett glas vin och tända ljus
Till 6 personer hade vi 1 kg bergtungafilé och till kantarellröran hade vi ca 400 g kantareller, 1 scharlottenlök och 1 msk smör att steka i. Varje fiskfilé kryddades med lite salt, därefter la vi på ca 1 msk kantarellröra, fisken rullades ihop och lades i en smord form med skarven neråt
I morgon är det lördag och jag planerar att göra rullader av majskycklingfiléer med kantarellröra i. Så vart det äntligen fredag efter en lång men intressant jobbvecka
Hacka kantarellerna i mindre bitar och stek gyllene i olja och smör. Tillsätt lök och vitlök på slutet och stek ytterligare 2 minuter, ställ åt sidan och låt svalna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.