Måste bara tipsa er om de här supegoda filodegsformarna med pizzafyllning som jag gjorde häromdagen, filodegen blir sådär härligt knaprig och pizzafyllningen är god och smakrik
Fyllda filodegsformar med quinoa, kikärter, spenat och kronärtsskocka12 st1 paket filodeg100 g kokt röd quinoa100 g kokta kikärterchiligrydda2 bananschalottenlökar150 g färsk bladspenat2-3 vitlöksklyftorolivoljaflingsaltsvartpepparev kronärtsskockshjärtan1 näve cashewnötterriven lagrad getost (svart homage)Tina filodegen enligt paketet och rulla sedan ut arken
Från början hade vi tänkt göra gorgonzolafyllda lövbiffar men så kom vi på att vi hade massa kantareller i frysen, så det blev en egen variant av receptet på Matplatsen
I helgen hade vi besök av lite släkt/vänner från andra sidan åsen. Då de gillar och är både intresserade och nyfikna på mat så är det ju lite kul att testa något nytt
kantarellfyllda Köttfärsbiffar med krämig rotsaksgratäng, torsk och potatis i foliepaket som förbereds kvällen innan och bara stoppas i ugnen när vi kommer hem från jobbet och dagis
Rådjursfilé med kantarellfylld potatiskroketttimjanmorötter- vin inkokt rödkål och en viltsky. Ingredienser för 4-6 personer1-1,2 kg Rådjurs innerfile150 g kantareller6 st medelstora potatisar2 st ägg50 g riven ost6 st morötter, skalade och i skurna på längden i halvor400 g strimlad rödkål1½ liter rödvin100 g smör2 msk färsk skuren timjansalt och peppar
Baklava, Fyllda filodegsformar, Grönkålsknyten och Spenat- och linsfyllda filodegsrullar. Kom över ett recept, utklippt från en tidning vars namn jag inte har den blekaste aning om, och hittar inte på något bra namn till den här rätten
Trattisar föreoch efter. ser ut som hälften har vandrat iväg. för hundar doftar kantareller som aprikos. det fick jag lära mig på en hundkurs, intressant va=)Mycket svamp blir det när man bor i skogen =)Taggsvamp, kantareller, trattkantareller och soppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.