Från början hade vi tänkt göra gorgonzolafyllda lövbiffar men så kom vi på att vi hade massa kantareller i frysen, så det blev en egen variant av receptet på Matplatsen
Ta ut och skala och gröp ur aubergineköttet och mosa det med en gaffel. Vänd i en mosade auberginen. Rosta auberginen i ugnen i 200 grader och vänd till alla sidor bliver rostade
I helgen hade vi besök av lite släkt/vänner från andra sidan åsen. Då de gillar och är både intresserade och nyfikna på mat så är det ju lite kul att testa något nytt
1 aubergin skivas på längden och förvälls några minuter i väl saltat vatten. 1 aubergin. Om det är nåt jag saknat från ickevegetariantiden så skulle det nog vara stekt inlagd strömming
Skiva auberginen tunnt och lägg ut skivorna i ett lager i en smord ugnsfast form. Bred ut linsröran på auberginskivorna och lägg på ett lager till med aubergin
Lägg ett lager med auberginskivor i en form. Bred över hälften av köttfärssåsen, lägg därefter på ytterligare ett lager med aubergin och avsluta med det sista av köttfärssåsen
Skala 2 stora auberginer och 1 zucchini. Skär auberginerna i tunna skivor, lägg över på en plåt, pensla med olivolja och salta och låt bli mjuka i ugnen (cirka 10-15 min i 175 grader. Varva aubergin/zucchini med köttfärsen och häll över en blandning på 3 dl kokosmjölk och 1 ägg som vispas ihop. 2 stora auberginer. Varva aubergin/zucchini med köttfärsen och häll över en blandning på 3 dl kokosmjölk och 1 ägg som vispas ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.