aubergin sandwich med fejk bacon
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 13 msk lönnsirap
  • 12 msk tamari
  • 12 tsk liquid smoke
  • 11 tsk balsamvinäger
  • 12 msk olivolja
  • 1 salt
  • 11 avokado, skivad
  • 12 bifftomat, skivad
  • 18 skivor rostbröd
  • 14 msk lättmajonnäs (vegan)
  • 14 salladsblad
  • 1 olivolja
  • 1 salt, peppar
  • 1 Fejk-bacon1 aubergine 3 msk lönnsirap 2 msk tamari 2 tsk liquid smoke 1 tsk balsamvinäger 2 msk olivolja salt
  • 1 Tillbehör1 avokado, skivad 2 bifftomat, skivad 8 skivor rostbröd 4 msk lättmajonnäs (vegan) 4 salladsblad olivolja salt, pepparBörja med auberginen. Sätt ugnen på 110 grader. Dela auberginen på längden och skiva den sedan i långa tunna skivor. Lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Rör ihop en glaze på lönnsirap, tamari, liquid smoke, balsamvinäger och olivolja. Pensla glazen på båda sidor av aubergineskivorna. Tillaga auberginen 20 minuter i ugnen. Ta ut, vänd på aubergineskivorna och pensla igen. Tillaga ytterligare 20 minuter. Ta ut och låt dem svalna så att de blir lite krispiga. Rosta brödskivorna. Låg svalna och bred på majonnäs. Lägg på avokado, tomat och aubergine fejkon samt sallad. Toppa med en brödskiva. Dela till en trekant och servera genast.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.