Förra veckan lagade jag den här goda rätten med fläskfilé och kantareller. Salt och sv. Skär fläskfilén i en cm tjocka skivor, bryn köttskivorna i smör och krydda med salt och svartpeppar
Och dessutom fick kan sin drömtårta, han har önskat sig en Bilxten Mc Queen-tårtaoch det fick han. För att uppfylla Vincents önskan så beställde vi en Blixten-tårta hos Ica Maxi, eftersom jag själv aldrig skulle kunna få till en Blixtentårta, är ju minst sagt opysslig
Dela smöret i bitar och lägg det tillsammans med mjölet i en skål. Tillsätt kvarg, fond och salt. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en pajform
Fast om du ska trycka i dig rullen själv kan du ju strunta helt i lull-lullet. Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
Fläskfilé från Lillehems utegrisar ( ) som försiktigt steks och sedan ugnsbakas. Sås med färska kantareller som fullständigt smälter i munnen och potatis till det
Gör under tiden räk- och sparristäcket. Skala räkorna och har de rom så spar även den. Finhacka gula löken och det gröna av purjolöken, skiva det vita av purjolöken
Tillsätt scharlottenlöken och låt den svettas lite. Salta och peppra ordentligt (svamp gillar salt. Häll sen på grädden på svampen och låt den koka ner till det blir krämigt och härligt
En något ovanlig kombination med kantareller och räkor som lirar fantastiskt bra ihop. Kantarell och konjaksreduktionen kom till på så sätt att jag använde mig av vätskan från de frysta kantarellerna som jag reducerade med en skvätt konjak och några droppar soja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.