Ett recept som jag verkligen fastnade för och blev sugen på att testa var kanellängd i form, för vad går upp mot nybakta kanelbullar, dock tycker jag det är mindre roligt att fixa i ordning en massa bullar och sedan passa alla dessa plåtar i ugnen, därför lät detta recept mycket lovande
Att baka kanellängder är enklare och går fortare än att göra kanelbullar. Glutenfri kanellängd med mandelmassa (2 st). Glutenfri kanellängd med mandelmassa (2 st)
Grabben smakade aldrig på kakan dock, för han föll för den köpta kanellängden istället, haha. Idag bakade jag en av mina favoritkakor, eftersom jag hade en lekdejt med en traktortokig liten grabb - en saftig sockerkaka med vaniljfyllning inuti
baka även mina Kanellängder och Saffransflätor. Det blev inte bara småkakor denna semestertorsdag, det blev även några flätade vetelängder fyllda med vanilj och blåbär
Värm ugnen till 240 grader, varmluft (för kanellängd 200 grader, varmluft)2. Grädda bullarna i mitten av ugnen i ca 8 minuter (kanellängd i ca 20 minuter)
gärna kanellängd. Om du inte tagit kanellängd så lägg i ca 1 tsk kanel också. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsform i storleken som en form med löstagbar kant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.