Kanelbullekladdkaka – enkelt recept
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl strösocker
  • 12,5 dl vetemjöl special
  • 1200 g smör
  • 12 msk mortlade kardemummakärnor
  • 14 ägg
  • 1 en nypa salt
  • 12 msk strösocker
  • 11-2 msk kanel
  • 11 tsk vaniljsocker
  • 1 Ev. pärlsocker till garnering
  • 150 g smörSmält smöret och låt det svalna en stund. Sätt ugnen på 185 grader.
  • 1 Blanda samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp.
  • 1 Klä en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid)
  • 1 Smält smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.
  • 1 Häll smeten i formen och ringla sedan ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är att börja från mitten och "snurra ut" fyllningen. Dra ut lite till med en kniv om du önskar. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  • 1 Ta ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.