150 g
smörSmält smöret och låt det svalna en stund. Sätt ugnen på 185 grader.
1 Blanda
samtliga ingredienser i en skål och rör om med en visp.
1 Klä
en ringform med bakplåtspapper (23 cm, om formen är större beräkna något kortare gräddningstid)
1 Smält
smöret till fyllningen och blanda det med kanel, socker och vaniljsocker.
1 Häll
smeten i formen och ringla sedan ut fyllningen som en spiral över kakan. Enklast är att börja från mitten och "snurra ut" fyllningen. Dra ut lite till med en kniv om du önskar. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
1 Ta
ut kanelbullekladdkakan och servera den med lättvispad grädde.
Äntligen fredag och äntligen påsklov. Gud så skönt. Det känns som jag ligger efter med mycket nu, både hemma och på jobbet, och det känns väldigt lägligt med en vecka då jag har möjlighet att komma ikapp lite
Jag kom över recept redan förra sommaren har jag för mig och fick inte tillfälle till att göra den. På jobbet så har vi avdelningsmöte varje måndag och sedan en tid har vi börjat mötena med att man ska nämna en positiv nyhet
Fick en ide på vad man kunde ha för fyllning i muffins och var ju bara tvungen att testa. Det blev riktigt bra med en gömma av len vaniljkräm, söta hallon och syrlig rabarber i mitten av muffinsen
Självklart kan man smaksätta det om man vill, med lite äpplen och kanel, en bit dumle, en klick vaniljsås eller vad man nu känner för – men de är också ljuvliga precis som de är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.