Igår så täckte vi över ena halvan av landet med en presenning så förhoppningsvis så kan vi odla där nästa år, så idag var det dags att ta itu med andra halvan av trädgårdslandet som vi kan odla på i år
½ tsk kyndel (kan ersättas med mejram). Tillagning. Häll på tomaterna, ris, kryddor. Olja för stekning. Koka på svag värme till riset är färdigt, rör runt då och då
Vill man söta den något kan man köra i en banan, men för mig behövdes inte det. Definitivt något för er som vill starta dagen med en riktigt nyttig och god energi-smoothie med sting
Kan man så tycker jag att man ska försöka hålla sig till ekologiska tomater och solmogna. Jag spyr på bleka, vattniga och läskiga tomater som ligger och stirrar i grönsaksdisken
Beroende på vad du smaksätter med så kanske du behöver någon sötningpå glassen för att höja smaken. Då kan du använda stevia, suckrin eller sötningsmedel
Jag experimenterade även fram ett nytt recept påkanelbullefyllning, detta eftersom jag ville ha en fyllning som höll ihop och inte separerade degen vilket ofta vanlig kanel/socker/smör-fyllning gör
Egentligen ska man kanske göra en påsktårta, men hrm. Det går så klart även att göra en vanlig vaniljpannacotta eller friska upp den med lite citron och toppa med någon påskgul frukt
Att ibland blir det katastrof, rakt ner i soporna och ibland blir det bara ett sådant där "Halleluja-moment" och i helgen var det sannerligen ett sådant, kan svära på att jag till och med hörde en änglakör när jag satte tänderna i den här tårtan
Vet inte för vilken gång i ordningen jag gör Ulrica Davidssons urgoda tomat- och paprikasoppa. Vid servering kan du, om du vill, toppa med lite grovriven parmesanost och hackad bladpersilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.