Hit kanman förbereda dagen före servering. Vispa samman lätt. Crème brûlée med smak avkanel passar lika bra nu till dessert i adventstider som avslutning på självaste julafton
publicerat i. Här springer tiden iväg och vi njuter av att umgås med familjen. Innan servering strör du över lite råsocker och bränner av så du får en knäckig yta
I alla recept jag hittat hitintills stå det att man ska baka brûlèn i knappt en timma. Strö över ett jämnt lager rörsocker och bränn av brûlèen med en gasolbrännare eller i ugnen på full grilleffekt någon minut
sockret ska ju bli "bränt" och knäckigt. Då jag ännu inte fått min brännare provade jag att bränna av sockret i ugnen på grill och det funkade helt ok men det gäller att ha is i magen och inte ta ut dem för fort
Vid servering sockra och bränn av med gasolbrännare eller använd ugnens grillfunktion. Sila av smeten och häll i 1dl smet per portionsform. Crème brûléen blir bäst om du gör smeten 1 dag innan då hinner alla smaker blomma ut
Mankan göra så mycket gott av säsongen alla bär och frukter. Men mankan ju även safta och sylta. Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda i ytterligare någon minut
Den gravade laxen från julbordet fick sällskap av några stackars överblivna ansjovisfiléer, kokt potatis och drösvis med dill, och vips blev det en riktigt läcker pudding för fyra personer
Har dock inte mer information om detta och kan tänka mig att man inte får samma resultat. Jag skulle nästan vilja påstå att det kan vara min favoritdessert
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.