½ dl
kamut matvete (1 litet knippe solrosskott, endast till bebis över 1 år) 1 msk pistagenötter ½ tsk sesamfrön 1 st jordärtskocka 3 skivor ost 50 g ostronskivling 1 msk skirat smör Vuxen: 1 dl kamut matvete 1 litet knippe solrosskott ½ dl pistagenötter 1 tsk sesamfrön 2 st jordärtskocka 3 skivor brie 100 g svamp 1 msk smör Instruktioner Koka kamut vetet enligt anvisningarna på paketet. Skala jordärtsskocka och skiva den. Lägg skivorna i lite citronvatten så blir de inte bruna. Skala pistagenötterna och hacka dem fint. Ansa svampen och skiva den. Stek svampen i smör. Skölj ärtskotten och dela dem i mindre bitar. Noteringar Receptet passar bebis från 6 månader och uppåt.Bebis 6 mån - 1 år: Uteslut de gröna solrosskotten. Gör om till en puré: Skala och koka jordärtskockan tills den är mjuk nog att sticka med en tandpetare. Tillaga kamutvetet enligt anvisningarna på förpackningen. Mixa samman jordärtsskocka, kamutvete, pistagenötter, sesamfrön, och smör till en slät puré. Späd med vatten till önskad konsistens.Laktosfritt: Uteslut osten och stek i olivolja istället för smör. 3.4.3177
Ingredienser Portioner. 4 2 morötter 1 rödlök 1 vitlöksklyfta ca 200 g skuren svartkål 1 msk olja 1 tsk spiskummin 1 tsk kanel ca 500 g strimlad ryggbiff 1 msk olja 2 msk tomatpuré 400 ml kokosmjölk 2 dl vatten 2 tsk sambal oelek 1 kycklingbuljongtärning salt och peppar Till servering 4 port kokt ris 1 ask ärtskott (ca 100 g) Lägg till i inköpslistan
Smölj en ugnsfast form med olja, lägg i kycklingfiléerna och krydda. nävar solrosskott. Servera gärna med wokade nudlar med cashewnötter och sweet chilisås
Som nummer två den här frukostveckan delar jag med mig på en smoothie på kvarg, frysta bär, några droppar ekologisk honung och en äggröra medsolrosskott på ett gott och grovt bröd
Garnera medsolrosskott, basilika och hyvlad parmesanost vid servering. Pastan blandas med crème fraiche och hemmagjord pesto, grillad kyckling, knaperstekt bacon, paprika, purjolök och fetaost
Dekorera medsolrosskott och färgglada godisägg. Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Dekorera medsolrosskott och färgglada godisägg. Kaninen som dykt med huvudet ner i jorden är en chokladig upplevelse med en botten av chokladpudding blandat med grädde, eller, om du vill, gör en chokladmousse
Och till det hade vi en god sallad med mycket nötter i. /8 spett 400 g lax, i 3x3 cm kuber 400 g annan fast fisk, i 3x3 cm kuber (havskatt, svärdfisk, tonfisk) 2-3 lime, i tjocka skivor 1 tsk salt Marinad 2 tsk sambal oelek 1 lime, saften 2 msk olja Sallad 2 påsar/pkt olika sorters sallad 1 pkt solrosskott 1 knippe grönsparris, ca 8 st, kokta 1 minut 1-2 grillade paprikor , strimlade 1 ask physalis, i halvor 1 dl rostade pinjenötter ½ lime saften 2 msk olja salt & vitpeppar Sås 2 dl crème fraiche 1 lime, rivet skal och saft salt & vitpeppar Skär av toppen på ett par lime så du kan skära tjocka skivor av mitt bitarna och sedan i halvmånar. 1 pkt solrosskott
Salladen med knastriga glaserade cashewnötter. Lägg böngroddarna/solrosskotten i en stor skål. Rätten består av en ugnsbakad lax i sås som serveras i en kryddig nudelbuljong och med en suverän söt-syrlig sallad som tillbehör
Blanda mjöl, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren. Lägg solrosskott i mitten och några delade cocktailtomater och gurkskivor runt om
solrosskott. Rimmad torskrygg med gott skinksmul och blomkålspuré. solrosskott. Detta fungerar bra med all typ av fisk och kan göras även om det inte står i receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.