Hej på er. Hoppas helgen varit bra. I går firade vi pappas födelsedag och jag bjöd på middag. Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs
Ja, så var det måndag igen efter en fullspäckad helg. Förutom att hälsa på i Dalarna har vi även varit på Stockholms fallskärmcenter - som ologiskt nog ligger i Västerås- och bevittnad svägerskans tandemhopp
Rensa fisken och filea den. Blanda salt, socker, peppar och dill. '. Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn
Lördagens middag med vännerna P och K inleddes med Crème Ninon. Till varmrätt serverade vi röding, som inte bara är en av våra favoritfiskar, utan också en fisk som passar lika bra till vardags som i lite mer festliga sammanhang
Kålen. 1. Strimla kålen halvgrovt. 2. Strimla löken fint. 3. Fräs löken och kålen i en kastrull. 4. Häll på grädden och mjölken så att det täcker, ta inte allt på en gång
4. bitar rödingfilé (eller lax. ). 1. purjolök. 2. msk vitt vin. msk fiskfond. 3. dl grädde. Smör. Salt. och peppar. Lägg. en klick smör i en panna med hög kant, lägg i strimlad purjolök och fräs 2 min
Hittar du någon som säljer röding till ett bra pris, så slå till på ett par fiskar. Det fasta köttet påminner om lax, men är mindre fett och mindre ”smörigt”
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.