Koka upp och skumma av vid behov, sänk värmen. Detta året är mitt bidrag grilladekamben med fläderblomsglaze, saltbakade potatisar, grillade majskolvar och en varm barbequesås
Blanda revbenen försiktigt (så de inte ramlar sönder) med barbequemarinaden och låt de gärna marinera några minuter - helst någon timme eller över natten
Blanda revbenen försiktigt (så de inte ramlar sönder) med barbequemarinaden och låt de gärna marinera några minuter - helst någon timme eller över natten
Häll på två burkar krossade tomater med lite ketchup eller tomatpuré och låt det koka ihop. En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili. Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen
Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Maillardreaktionen gör att det blir gyllenbrunt - och jättegott. Grillad zucchini -- mums. Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavet genom rummet när man äter dem
FacebookPinterestTwitterE-postSkriv utGillaGilla Laddar. Jag hittar massa spännande recept på Pinterest och nu senaste provade jag att göra Avocado, Hummus and Feta Grilled Cheese tillmiddag
Vänd ochgrilla andra sidan i en minut om du vill ha köttet lättstekt. Salt och peppar. Ta fram köttet, lägg på en skärbräda och låt det bli rumstempererat
Sedan är det bara att grilla tonfisken, lägga upp och servera med grönsallad och bubbelvatten. Smula flingsalt med citronsmak och svartpeppar på bägge sidorna av tonfisken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.