Salciccia Fresca är en salsiccia som är smaksatt med fänkålsfrön, pecorino och rödvin. Den påminner i smaken om när man gör Bräserad Grisens Hemlighet med fänkålsfrön , alltså väldigt gott
Låt ligga kvar i grytan med lock på. Fyll på med vin och buljong/vatten löpande och rör. Det kan behövas mer vätska om det börjar bränna fast så fyll på med valfri vätska
Jag tänkte först göra salciccia men de hade ingen färska salvia på vår lokala ICA i Bjärred så jag fick improvisera ihop ett annat recept som inte blev så dumt det heller
Häll på vin och fond och täck upp med vatten så allt täcks. Koka under lock på svag värme i ca tre timmar tills köttet är mört, smaka av med salt och peppar
Lägg upp o servera med parmesan o färsk persilja. Detta behövs till 4 hungriga 2 pkt färsk pasta (tagiatelle typ )4 starka korvar (Salciccia el Coritzo)4 tomater1 gul lök1 vitlöksklyfta½ kruka färsk basilikaSalt o pepparOlivolja100 g riven parmesanHacka all lök (gul o vit) o fräs i en rejäl skvätt olivolja
Den här heter just La Napoletana, och är pyntad medsalciccia, komozzarella och friarielli, en medlem i kålfamiljen som går under alla möjliga namn beroende på geografiskt område
Detta inspireras jag av och gör en god pastasås med kött. Köttfärssås på julkorv och nötfärsI Italien kokar de ofta en pastasås på just salciccia som är färsk korv inte helt olik julkorv
Rulla ihop och fäst med tandpetare. Servera med ansjovisdipp, kokt potatis och grönsaker. Blanda med färskost, 1/2 tsk flingsalt och kajennpeppar. Krydda med 1/2 tsk salt och 1/2 krm peppar. Blanda med yoghurt, gräslök och 1 krm svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.