Köttet strimlades och stektes med schalottenlök, fick smak av sherry, svamp och tryffelcrème, tryffelolja och tryffelsalt samt vitpeppar och lite körvel
ragu, det låter exotiskt, så kan jag förta glädjen lite med att det är en vanlig. I bästa kokboken ”Om du var min hemmafru, eller hur man får en vardag att smaka som en lördag” av Lotta hittade jag ett recept på Italienska kalvragu
Sila av den torkade frukten, pressa ut vattnet med hjälp av en sked. Ingredienser2,5 dl naturella nötter (jag väljer 50/50 cashew/mandel)100 gram torkade mangoskivor (blötlagda i ca 20 min) 10 osvavlade aprikoser, urkärnade (blötlagda i ca 20 min) Rivet skal från 1⁄2 ekologisk citron + 1 msk citronjuice 1,5 dl kokosflingor (jag rostar flingorna på låg temperatur i ugnen för att få fram mer kokossmak, lägg undan 0,5 dl kokosflingor på ett fat, som sedan ska användas som strössel)Eventuellt 1 msk honung eller agavesirap (för sötare resultat) Gör så härMixa nötterna till ett grovt kross i en matberedare
De blev riktigt goda med en liten lätt tusch av citron. Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en god smörkrämssmet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två
Bakade lite Cakes Pops idag då jag ville testa att baka med en mjuk kaka istället för hårda kakor. Blev himla gott, citron passar perfekt ihop med philadelphiaost och vit choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.