Häll av kokvattnet och spola av rödbetornamed kallt vatten. Känn efter med en provsticka. Skölj rödbetorna men låt skal, rotspets och blastfäste vara kvar
Vänta åtminstone en vecka innan du lagar kalops eller pytt i panna (eller smakar på betorna…). Börja med att diska två stora burkar som du skall ha betorna i
1 sats 2 tsk salt 2 l vatten 1 kg rödbetormed blast Lag 9 dl vatten 2 dl ättika (12%) 3 dl strösocker 10 vitpepparkorn 10 hela nejlikor 2 lagerblad 1 cm pepparrot Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagdarödbetor och plommonmarmelad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.