Strimla baconet och bryn det. 850 gram lever (som du sedan rensar från senor och hinnor och skivar eller strimlar). gul lök (1-3 beror på vad du tycker), hackad eller strimlad (beror på vad du tycker). 850 gram lever (som du sedan rensar från senor och hinnor och skivar eller strimlar). gul lök (1-3 beror på vad du tycker), hackad eller strimlad (beror på vad du tycker)
Bryn färsen i olja 2–3 min. Sätt ugnen på 225°. Rör ner lök och vitlök och fräs ytterligare 1 min. Tillsätt salt, peppar, tomatpuré, kalvfond och vatten
Fröken Lottas krämiga pepparrotssoppaAntal portioner. Receptet kommer från Halv åtta hos mig i TV4 och gjordes av Lotta Hed från Sandviken (min hemort)
Koka upp en kastrull med vatten, hönsbuljong, fisksås, socker, chiliflakes och lime. 11 lime, finrivet skal (endast det gröna) samt saften från halva. 2 Lyft upp kycklingen ur buljongen och dra isär köttet i strimlor med en gaffel
Förutom de vitsiga texterna och de glammiga bilderna så imponeras jag verkligen av recepten. Jag antar att jag inte är ensam om att äga ett exemplar av Lotta Lundgrens fabulösa kokbok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.