Enkel, snabb och underbart god sås till paj är denna kallrörda vaniljvisp/sås. Den är super att slänga ihop och oftast har man dessa ingredienser hemma som bas också, iaf här hemma
Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 1 Använder man bär, särskilt vinbär, som inte är riktigt mogna geléar sig saften
att göra saft av blommorna. Syrénsaft. Jag tycker syran ger en lite för besk smak och tillsätter hellre lite mer pressad citron för att göra saften syrligare
1550 g citronsaft. 11,5 kg socker 1 l vatten 17 stora klasar av rallarros 550 g citronsaftKoka upp socker och vatten. Pressa citronerna, slå över rallarrosorna och citronsaften och låt dra i 4-6 dagar. Förvara i frysen alternativt pastörisera upp till 83 grader i 15 minuter och tappa upp i rena sterila flaskor så kan du ha saften i kylen
Syrensirap, syrensaft och syrensocker. Jag lyckades slänga ihop syrensocker, syrensaft och sirap. Sockret blir en fin ”ge bort” present och saften ska bli god att drickas iskall en varm sommardag
Saft av svartvinbärsblad. 1 L vatten. 1 kg socker. 1 pkt citronsyra. 2 citroner, skivade. 1 L vinbärsblad. Varva den skivade citronen med bladen i en stor glasburk eller tillbringare
Sila saften och häll upp på väl rengjorda flaskor. När maskrosblommans tid är bör man ta tillfället i akt att nyttja de gula blommorna som finns i överflöd
Den godaste saften gör du på bladen. Skala av det gula på citronerna med potatisskalare, pressa ur saften och lägg tillsammans med skal och fruktkött i bunken
Här kommer receptet på min citronmeliss saft♥. Sila saften och häll upp i flaska/flaskor. Späd ut saften om den är för stark, man kan även ha den till drinkar♥
Fick en massa vindruvor av min far så jag gjorde bland annat denna saft. Själva saften Kokade jag upp med riven ingefära och sen smakade jag av med lite ekologisk citronsaft samt socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.