Medans ugnen värms upp, mjöla på bänken, ta försiktigt ut degen utan att trycka ut för mkt luft. Vill du överrraska någon med nybakt på morgonen men du inte har tid eller direkta "baking skills"
Tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper. Tillsätt smör, rågmjöl och sen vetemjöl, lite i taget. 1st bröd (med 16 st brödrutor). 7dl vetemjöl. 6-7dl rågmjöl. Skär degplattan i rutor, 4x4st Strö över vetemjöl. 4. 7dl vetemjöl. 6-7dl rågmjöl
Lägg i smöret & honungen och tillsätt därefter mjölet lite i taget. Doppa därefter bollarna i lite vetemjöl och lägg på ett bakplåtspapper och låt dem jäsa till dubbel storlek
Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig. Häll i vetemjölet, lite i taget och tillsätt tillsist saltet och fortsätt att blanda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter
Mjöl. Tillsätt smör och sen vetemjöl, lite i taget. 1st bröd (med 13st frallor). 50g smör (mjölkfritt). 13-14dlvetemjöl. Dela degen i 13st lika stora bitar och rulla varje bit till en boll, doppa bollen i valfri topping och lägg bollarna ganska tätt intill varandra på en plåt med bakplåtspapper. 4. 50g smör (mjölkfritt). 13-14dlvetemjöl
Häll jästen & vattnet i degblandaren, blanda tills jästen löst upp sig. vetemjöl. Häll därefter i vetemjöl special, lite i taget och tillsätt tillsist havssaltet och fortsätt att blanda/knåda, degen är klar när den släpper ifrån bunkens kanter
Täpp till alla kletiga ytor medmjöl. Det är BARA fyra ingredienser, det är lätt att förbereda, det enda som krävs är lite tid och en gjutjärnsgryta med lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.