Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
I söndags blev det i alla fall bullbak, och denna gång gjorde jag kalljästa sådana. Blanda ihop smör och socker till fyllningen , kavla ut degen och bre på fyllningen, riv sen över mandelmassa och rulla ihop till bullar
Förra helgens kalljästabullar slängdes samman helt och hållet efter eget huvud, frun gav sig ut på hal is när hon för första gången experimenterade med en jäsdeg för bullar men lyckades att hålla sej på benen hela tiden
Pensla bullarna med uppvispad äggvita och strö på mandelspån och muscovadosocker. Lägg bullarna i pappersformar och låt jäsa övertäckta i 1 1/2–2 timmar
Varför inte förvandla favoritreceptet på kalljästa frukostfrallor till en sötare version av deg, och fylla den med godsaker, frågade jag mig själv då jag funderade över vad jag skulle skapa med den sedan gårdagen överblivna jästen
I fredagskväll förberedde jag kalljästafrukostbullar till igår morse. snabba frukostbullar,. Forma bullar, jag la dem i muffinsform bara för att den tar mindre plats i kylen
Kalljästafrukostbullar är så himla smidigt det gillas skarpt. Sätt degklickar på en plåt med bakplåtspapper med två skedar och låt bullarna vila medan ugnen värms till 220 grader (varmluft 200 grader)
Underbara hembakta bröd. Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett nytt recept för kalljäst bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.