Täck med plastfolie och låt degen vila i kylskåp över natten. Pensla briochernamed uppvispat ägg och grädda i 250 grader varm ugn tills de har fått fin färg, ca 10 min
Pensla briochernamed uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön. Jag är inte så duktig på att baka just bröd, men de här lyckas jag med varje gång
Pensla briochernamed uppvispat ägg och strö över flingsalt och sesamfrön. Jag är inte så duktig på att baka just bröd, men de här lyckas jag med varje gång
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Igår provade jag att göra det kalljästa brödet i en grövre variant med dinkel och linfrön. Forma till små frallor eller klicka ut degen direkt på en plåt med bakplåtspapper
Att kalljäsa bröd över natten är riktigt smidigt om du vill ha nybakta frallor till morgonen. Just dessa gjorde jag till en buffé när vi hade en liten släktträff i mellandagarna
Men bäst av allt kan vara att man kan koka lemoncurd av dem. Lemoncurd är kanongott att ha som fyllning i macarons och rulltårtor eller på scones, cupcakes och glass
Resultatet blev en krämig och fyllig proteinboll med en frisk smak av citron och hallonet i mitten fungerar kanonbra för att bryta av lemoncurdens lena citronsmak
De här kalljästa frukostfrallorna passar utmärkt att börja morgonen med. Lägg dem på ett bakplåtspapper och ställ in i kylskåpet med en bakduk över och låt bröden jäsa över natten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.