Ingredienser 12 st skivor kalkonpastrami 500 g färskpotatis 2–3 msk rapsolja 100 g sockerärter salt 1 st salladshuvud, tex crispsallad eller romansallad 1 st grönt äpple 1 dl saltrostad blandning av frön och nötter (finns färdig i butik) ärtskott Pepparrotskräm
Ställ formen och resten av mördegen i kylen medan du gör fyllningen. Skala och skiva äpplena tunt. Strö försiktigt på valfri mängd kanel jämnt över äpplena
Skala och skär äpplena i små bitar och blanda ihop dem med sockret och kanelen. Jag använder mig av Granny smith-äpplen eftersom jag tycker om när det fortfarande är lite syrligt även efter att man har haft på kanel och socker och att de blir trevliga i konsistensen när det är tillagade i ugnen
Bullarna ska stå med snittytan åt sidorna om du ska göra gifflar. Solen strålar och trots att jag är genomförkyld så känns det som att det kommer bli en toppendag
Förra veckan fick jag upp ögonen för kalkonfärsoch när jag googlade runt lite på kalkonrecept hittade jag ett recept på asiatisk kalkon som jag tyckte lät spännande
Hacka äpplenamed skal och kärnhus och lägg i en kastrull. Blanda ut jästen med lite socker och lite ljummet vatten i en skål, då får du en vätska som sedan lättare blandas i äppelvattnet
Kläm ihop kalkonenoch vänd den med bröstet ned, i den ugnsfasta formen. I detta recept gör vi som alltid på absolutman – vi strävar efter en liten arbetsinsats med mycket mat och kompromisslöst resultat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.