Dra av från plattan. PS receptet kommer från boken "Lakrits" av Elisabeth Johansson. Till nio stora maränger behöver du4 st äggvitor3 dl strösocker3 tsk lakritspulver1 msk lakritssirap (se recept nedan)lite svart hushållsfärgextra lakritspulver att strö över marängernaLakritssirap2 msk vatten1 msk lakritspulver1. 5 dl mörk sirapev 3-4 droppar anisdropparlite svart hushållsfärgLös lakritspulvret i vattnet och värm det i en kastrull på spisen. Sätt ugnen på ca 130 grader. 3 dl strösocker. 3 tsk lakritspulver. 3-4 droppar anis
Fram med lakritspulvret och kavla upp ärmarna. Kakan100 gram smör2 st ägg3 dl strösocker3 tsk lakritspulver2 dl vetemjöl eller glutenfri mjölmix4 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 krm saltsmör och mjöl till formenGlasyren175 gram mörk choklad2 dl vispgrädde2 tsk lakritspulver2 st torkad, finhackad chilifrukterflingsalt att strö över alternativt lite lakritspulverSmält smöret. 3 dl strösocker. 3 tsk lakritspulver
Jag valde att göra en kall buffé med medelhavsmat, min favorit. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 3 msk rödvinsvinäger. 2-3 dl turkisk yoghurt. 1 burk Zeta creme av soltorkade tomater á 140 g. 3 msk rödvinsvinäger
Den här buffén har upptagit en läskigt stor delav min lediga tid dom senaste veckorna. Jag har funderat, planerat, handlat, fixat, lagat mat, skrivit och fotat i åtskilliga timmar
Själv är jag van vid en massa olika "lätt-smör" som av naturen är behagligt bredbara. Dag två tar du och häller av kärnmjölken ("vattnet") från grädden
Gör en sås på lika delar crème fraiche, majonnäs, hackad färsk dill, senap, citronpeppar och salt. Barnen hade varsin övernattningskompis i fredags och med en av kompisarna följde föräldrar tillika våra vänner
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Tiden beräknas till ca 30 minuter. Koka upp under omrörning, 3–5 minuter. 3 msk vetemjöl. 3 msk pepparrot
Smaka av med salt och pep-par. Låt sjuda i 3 minuter. 3 msk smör. 3 msk vetemjöl. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
För vår del denna söndag hade vi fyra små potatisar, morötter och créme fraiche i kylen. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.