Sätt ugnen på 175 grader. Expressen, Sommarbak, LCHF, foto. Martin Skredsvik, text. Mariann Andersson. Här kommer ytterligare ett recpet ur Expressens LCHF-tidning som utkom juni 2015
Att grädda pannkakor i muffinsform är ett av mina bästa husmorstricks. Våfflor i muffinsform. Så himla smidigt att liksom få alla färdiga samtidigt, istället för att servera en i taget från stekpannan
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Häromdagen var jag hos en granne som höll på att baka dessa underbara kakor, jag fick smaka när de kom direkt från ugnen, varma var de något av de godaste jag ätit på länge
Ta ut de från ugnen och lägg en noblesskaka över varje. Dom här supergoda kakorna bakade jag för ett tag sedan, men har inte riktigt haft tid att blogga om dem och nu håller det på vara dags att baka en ny sats för de har en förmåga att försvinna
Sätt ugnen på 175 grader. Grädda mitt i ugnen i 20 minuter, tills den har fått lite färg. Blanda alla ingredienser till kakan och platta ut smuldegen i en långpanna ca 25x30 cm, med bakplåtspapper i botten
Sätt ugnen på 200 grader. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min. Ännu en variant på den älskade kladdkakan - det knäckiga täcket av cocos tillför ännu mer saftighet och gifter sig fint med den rika chokladsmaken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.