Kakaopudrad chokladcylinder med hallonglaze
Tina´s Mat
Tina´s Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 port
  • 1 dl vispgrädde 50 g smör 315 g mörk choklad, 66 % kakao 1 dl kesella
  • 1 msk kakao
  • 1 Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt 300 hackad choklad och kakao i grädden och låt det smälta, rör där efter i kesella och blanda väl. 2 Lägg smörpapper i en aluminiumform ca 15x20 cm och häll sedan på chokladsmeten 3 Låt den stelna i kylen över natten eller minst i fyra timmar. 5 Hyvla 15 g choklad med hjälp av en osthyvel till spån. 4 Ta ur tryffeln ur formen och stryk ut rundlar med hjälp av ett kakmått. Pudra med kakao och dekorera med hallonglaze och chokladspån.
  • 125 g färska hallon 75 g rörsocker 1 vaniljstång 1 msk limejuice
  • 2 msk rött vin
  • 1 Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull, lägg även ner själva stången i kastrullen. 2 Tillsätt övriga ingredienser och koka upp, låt det sedan sjuda i ca 20 minuter 3 Sila av glazen och tappa upp den på flaska, låt glazen svalna innan du ställer in den i kylskåpet.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.