Här har jag gjort en härlig långpannekakamed havtorn och blåbär ochmed en hint av kardemumma. Chufan är mild och sötaktig i smaken, som påminner lite om mandel, och den är full med nyttiga vitamineroch mineraler
Kakan serverades med vaniljsås. Jag slängde även i lite vitchoklad i kakan. Skiva jordgubbarna, slanta rabarbern och hacka chokladenoch fördela ut över kakan
Blanda mjöl, kakaooch bakpulver i en bunke för sig. I fredags var det min tur att ta med fredagsfika till jobbet, det blev kardemummabullar ochchoklad kakor med marshmallows ochvitchoklad
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vitachokladknappar
Vispa äggvitornamed sockret och ättikan till ett hårt skum. Lägg på hallonen och den rivna chokladen. Jag bakade en dubbel sats av denna rise krispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Botten smakar nästan som en nötfylld mördegskaka, så bara det gör det värt att baka tårtan. Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten av chokladsmeten
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Smält smör och kokosolja ochvitchoklad på svag värme i en kastrull. Den här gången blev det en kaka som smakar som godiset Bounty, alltså av chokladoch kokos
Mörk chokladbottenmedvitchoklad, lime och mascarponekräm toppad med tryfflar och hallon. Ibland får jag ett sådant omåttligt begär efter choklad, ni vet något riktigt mastigt och sött bakverk fullt med ljuvlig choklad
Jag ville ha dem vitaoch vintriga med en smak av mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vitchoklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vitchokladoch saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Det här är en lite friskare biskvi med smak av citron ochvitchoklad, i miniformat. Ta ut biskvierna när de är helt frysta och doppa sidan med smörkräm i den smälta chokladen
Med lite smak av kola ochchoklad. I väntan på att jag ska våga borra i Stig Lindberg tallrikarna så har jag bakat lite så jag har något att fylla mitt kakfat med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.