Strimla picnicbogen och stek den i en wok. När den fått färg lägg den hyvlade (med osthyvel) moroten i, halva burken med majs, salladslöken som skäres i cm-långa bitar, bambuskotten, den strimlade och sedan tärnade paprikan
Igår skippade jag alla fysiska aktiviteter (om man inte räknar shopping som ett träningspass – det kan bli hejdlöst svettigt i ett provrum ska ni veta) och gick all in på fredagsmyset
Den måste bara göras varje år. När man har flera fina gamla äppelträd i trädgården med goda syrliga äpplen, så vore det en skam att inte göra en äppelkaka när hösten börjar närma sig
Sist men inte minst vill jag tacka för förtroendet att få göra Kajsas tårtor. Här är resultatet av tårtprojekt nr 2 från helgen, två konfirmationstårtor à 20 bitar
Bryn färsen i smör-& rapsoljan. Skala och tärna morot och lök och låt det fräsa med några minuter. Rör ner vatten, lätt crème fraiche och kalvfond och låt det koka ihop ca 5 minuter
Även ekologiska frukter och bär behöver tvättas. Särskilt när man äter skalet på dem. Vad vet man om hur frukten och bären kommit från träd och buskar där de har växt till affären där vi köper dem
Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg. Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan
250 g räkor med skal 1 kruka dill citronsaft, färskpressad 0,5 tsk färsk pepparrot, riven 2 äggulor 1 tsk vitvinsvinäger 2 tsk svensk senap 3 dl neutral olja 4 skiva formfranska smör, att steka i citron, att dekorera med salt vitpeppar
Ostkorn. Häll vetemjölet i kastrullen och blanda i mjölken lite i taget så att det inte klumpar sig. Sätt kastrullen på plattan (högsta värme) och värm till 38 grader under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.