Ikväll blev de lite ”fine dining” med kökskemi. Spetskål. Tommy Myllymäki vann ju kock-VM med en sabayonne på brynt smör till gös så jag tänkte att det funkar lika bra till hälleflundra
D. e. t. h. ä. r. v. k. l. i. g. n. a. m. f. o. P. å. c. q. u. s. b. y. d. F. ö. p. M. –. 1. é. 0. 2. 5. j. ,. S. 3. G. K. H. L. /. R. E. C. T. &. O. J. W. w. +. t D. k g. s t. d l
Smörstekt vitkål är jättegott, stek på medelvärme så att kålen inte bränns och för att göra det lite extra gott och nyttigt så slänger ni i spenat mot slutet
Dela spetskålen på mitten, i med en klick smör i en het panna. Funkar till både kött och kyckling – skulle även kunna funka som en egen rätt om man hittar på något mer kul tillbehör, räkna med ca 1/2 spetskål per person beroende på hur stora ni köper. Gratinerad spetskål 2 port. 1 spetskål. Bryn kål-halvorna ca 4-5min på varje sida så kålen får färg, krossa ett par vitlöksklyftor och stek tillsammans med kålen så den får lite extra smak. Vi serverade den idag med skivat högrev som vi kört i sous viden o 24 timmar (58 grader), mört som tusan. Skriv ut recept 1 spetskål
Julmaten är uppäten och vi har fått nog, idag blir det en klassiker i Crock-Pot - nämligen köttfärssåsmed en massa gott som behövde räddas ur kylskåpet
Vispa ihop äggulorna med vinäger och citron i en mindre rostfri kastrull. Vi köpte färsk fin torskfilé som smörstektes till sparris och hemmagjord Hollandaisesås
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.