Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla vitkålen. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och vitlök tillsammans med färsen så att färsen blir genomstekt
Då behövde jag såklart lite middagsmat med mig så därför jag slängde ihop en köttfärssås med massa nyttigheter så att jag skulle kunna hålla mig på allerten hela kvällen
Köttfärssåsoch så stekte jag vitkål istället för spaghetti. Antingen så gör du köttfärssås precis som du gillar och brukar göra (vanlig grädde och inte matlagningsgrädde)
Skär vitkålen i strimlor och stek den i mycket smör. Stek köttfärsen och löken i smör. lite salt, peppar, oregano, paprikapulverVitkålGör så härHacka löken
Vitkålen är klar när den har blivit mjukare, lite gul till färgen och lite genomskinlig. Hacka löken och stek en kort stund i smör eller olja innan du lägger i färsen
Bryt bort den grova, träiga nedersta delen av sparrisen och skölj sparrisen. Se till att skaka pannan då och då under rostningen så nötterna inte bränns vid
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Skala potatisen och koka i saltat vatten tills potatisen är mjuk. Smörstekt torskrygg. Häll av vattnet och tillsätt smör, grädde, äggulor och salt samt peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.