Köttfärsragu med penne
alltommat.se
alltommat.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 1 1 röster

Ingredienser

  • nötfärs
  • 1 röda chili, t ex spansk peppar
  • 1 gul lök
  • 1 vitlök
  • 1 körsbärstomater, (à 400 g)
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 pasta, gärna penne
  • 1 basilika
  • 1 spenat
  • 1 salt, strösocker, nymald ­svartpeppar, olivoljaKöttfärsragu med penne   Gör så här: 1. Kärna ur och strimla chilin. Skala och finhacka lök och vitlök. Stek färsen med chili, lök och vitlök i en stekpanna. Tillsätt körsbärstomater och buljongtärning och krydda med 1 1/2 tsk salt, 1 1/2 tsk socker och 2 krm peppar. Tillsätt 2 dl vatten. Låt puttra under lock ca 10 min. 2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt den rinna av. Strimla basilikan och blanda ner i såsen tillsammans med pastan. Spenat: 3. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i 2 msk olja tills den mjuknat och börjar få färg. Vänd ner spenaten och krydda med 1 tsk salt. Servera den nyfrästa spenaten till pastan

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.