Förvara i glasburk med lock i kylen. Servera biffarna med sky, potatismos och syltade morötter. Forma färssmeten till 6 biffar och stek biffarna på medelvärme i en stekpanna med matfett, ca 3 minuter per sida
Blanda tillsammans med övriga ingredienser till en smet. SERVERA MED. De här biffarna funkar med det mesta, i exemplet ovan har hon fått en fryst grönsaksmix som jag kokat mjuk samt makaroner som jag också kokar lite extra länge så att de är lätta att tugga
Här kommer ett riktigt Gott recept på köttfärsbiffarmedmorot. Skala och riv moroten. 1 st rivenmorot. Servera med potatis och gräddsås och grönsaker 4 personer. 1 st rivenmorot
Då tycker jag du ska testa att göra de här goda köttfärsbiffarna. Med både rivna morötter och hackad persilja i smeten får du i dig det gröna av bara farten, och med chiafrön som extra tillskott får du dessutom i dig lite extra fettsyror
Det här receptet kan faktiskt gå åt två håll, antingen gör man såsen med vatten och får då en citronsyrlig buljong till fisken, vilket är kanongott, eller så använder man creme fraiche om man är sugen på något mer såsigt
Det tar en liten stund i ugnen men å andra sidan då får man gott om tid att göra en god sallad under tiden eller hänga med barnen som man inte träffat på hela dan
Perfekt att ha i frysen som mellanmål till Malvina (och mig själv med förstås). Mättande och näringsrikt med ett lager kokosolja+tahini, bregott+gräddost eller avocado & ägg på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.