När jag kom hem på lunchen slängde jag i mig maten & sen satte jag igång att baka. När jag kom hem hade Anders flyttat ner dom i källaren då dom tagit ordentlig fart här uppe
Jag är en mamma som skämt bort min familj med hemlagade köttbullar. Och det är jag stolt över. Från början när jag började att göra köttbullar provade jag många olika recept
Femtioårsdagen närmar sig och jag insåg att det var dags att börja förbereda det som går. Eftersom jag tänker ha öppet hus här hemma står buffémat på menyn
Bästa köttbullarna gör du på blandfärs. Tänkte jag skulle bjuda dig på mitt bästa recept på köttbullar, det är vansinnigt goda och omtyckta av hela familjen
Vegoköttbullarna. Det här mina vänner. Det är husmanskost at it’s best. Och, precis som min pappa en gång i tiden lagade det så är det också drypandes av fett och godsaker, precis som det ska vara
Lägg i färsen och löken. 1 kg blandfärs. 1salt & peppar (gärna vitpeppar). 1smör eller olja till stekningSå här gör du 20 minuter Blanda ströbröd, ägg, grädde, mjölk och kryddor i en bunke. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg
Här i Sverige har vi ju vissa standardrätter som alltid finns med vid alla högtider. Köttbullar är en av dessa, en återkommande favorit vid midsommar, jul och påsk
Efter en hektisk dag på jobbet så är bakning kul och avslappnande tycker jag. Det är ju ganska mycket socker i dem, men jag tror ändå att de är bättre än kakor… hihi
Så här gör du. Stek i smör på medelhögvärme och rör om ofta så de inte fastnar. Teststek gärna en bulle först och om den är för lös i konsistensen så kan du reda smeten med lite mjöl eller fiberhusk tills den håller samman bättre
Hade köttfärs upptinad som jag var tvungen att göra nåt av och köttfärssås ville ingen ha så jag tänkte att varför inte förnya sej och rulla lite egna köttbullar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.